NGM

Jövőre kiemelten ellenőrzik a minimálbér és a garantált bérminimum emelését

A minimálbér és szakmunkás garantált bérminimum emelését jövőre március-áprilisban, a munkavállalói jogviszonyok rendezettségét pedig június- júliusban ellenőrzik majd a munkaügyi ellenőrök.

2017.11.14 02:30MTI

A munka.hu honlapon közzétett terv szerint a szeptember-októberi időszakban a mezőgazdasági, erdőgazdálkodási, halászati ágazatban, valamint az élelmiszergyártás és italgyártás területén működő munkáltatók foglalkoztatási gyakorlatának vizsgálatára helyeznek majd nagy hangsúlyt.

A munkavédelemre vonatkozó szabályok betartása körében az első és a negyedik negyedévben a kölcsönzött munkavállalók munkakörülményeit ellenőrzik.

A második és a harmadik negyedévben a mezőgazdaság kerül az ellenőrzések középpontjába, ugyanis a baleseti veszélyforrások és az egészségkárosító kockázatok lehetősége miatt ez az egyik legveszélyesebb ágazat. Az országos vizsgálat kapcsolódik az idén június 13-án indult kétéves mezőgazdasági munkavédelmi kampányhoz - tették hozzá.

A tájékoztatásban felidézték, hogy a szabályok megsértőire kiróható munkavédelmi bírság 50 ezertől 10 millió forintig, a munkaügyi bírság pedig 30 ezer forinttól 20 millió forintig terjedhet.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.