Bajban

Döbbenetes üzeneteket hagytak a Zara ruhák zsebeiben

Segítségkérő cetliket találtak a vásárlók a ruhákban.

2017.11.06 15:46ma.hu

Teljesen megdöbbentek az Isztambulban shoppingolók, miután meglepő üzeneteket találtak a ruhákon vagy a ruhák zsebében, amit a Zara egyik helyi beszállítójának dolgozói hagytak hátra. A kézzel írt üzeneteken a vásárlók támogatását kérték a Zara ruházati lánc egyik török beszállítójának dolgozóinak ugyanis nem fizették ki a béreiket - írta a The Independent.

A fecniket a ruhák zsebébe rejtették, a beszámoló szerint valószínűleg nem az üzemben, hanem később, már az üzletekben tehették oda a dolgozók.

A segítséget, támogatást kérő papírdarabokat a török Bravo Tekstil nevű cég munkásai írták. A Mango és Next láncnak is bedolgozó céget hirtelen bezárták, és több havi bérrel tartozik a dolgozóinak.

A Zara anyacégénél, a spanyol Inditexnél közölték, hogy minden szerződésben foglalt kötelezettségüket teljesítették a Bravo Tekstillel szemben. Ennek ellenére a Mangóval és a Nexttel közösen létrehoznak egy alapot, amelyből a tulajdonos eltűnése miatt bajba került török cég dolgozóit segíthetik majd.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.