Fogyasztóvédelem

Hatmillió forintot spórolt meg az online vitarendezés

A fogyasztók és a vállalkozások körében egyre népszerűbb az online vitarendezés, ami számos ügyben hozott megoldást.

2017.11.03 16:51MTI

A Budapesti Békéltető Testület több mint hatmillió forint értékben érvényesítette ingyen és gyorsan az online vásárló fogyasztók jogait 2017-ben - közölte a testület pénteken az MTI-vel.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő testület kiemelte: a hozzájuk kerülő panaszok követik az európai uniós tendenciákat.

Európa-szerte az uniós békéltető honlapon keresztül benyújtott mintegy ötvenezer ügy 11,7 százaléka légitársaságok szolgáltatásaival, 10,7 százaléka ruházati cikkekkel és lábbelikkel, 7,6 százaléka információs és kommunikációs technológiai (IKT) termékekkel, 5,21 százaléka elektronikai termékekkel függött össze.

Közleményében az online vitarendezésre kijelölt magyar nemzeti tanácsadó szervezet emlékeztet arra, hogy az e-kereskedelem robbanásszerű növekedésével egyre inkább előtérbe kerül az Európai Bizottság által létrehozott uniós online békéltető honlap az online vásárlásból fakadó viták megoldásra.

A Budapesti Békéltető Testület tapasztalatai szerint a fogyasztók és a vállalkozások körében egyre népszerűbb az online vitarendezés, ami számos ügyben hozott megoldást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.