Eredmény

Nőtt a Philips negyedéves nyeresége

A Philips nyereségnövekedéssel zárta a harmadik negyedévet, amihez jelentősen hozzájárult a kínai kereslet erőteljes bővülése.

2017.10.23 20:37MTI

A holland konszern hétfőn azt közölte, hogy az alaptevékenységből származó adózott eredménye 12 százalékkal 532 millió euróra emelkedett.

A nyereségnövekedéshez hozzájárult, hogy sikeresen hajtják végre a cég kiadáscsökkentő programját, Kína mellett pedig számos más feltörekvő piacon is növelni tudta eladásait a Philips a negyedévben, amikor viszont Észak-Amerikában stagnált, Nyugat-Európában pedig 6 százalékkal csökkent az értékesítése.

A Philips, amely tavaly vált meg alacsony nyereségességű fényforrás üzletágától, hogy az egészségügyre koncentráljon, a negyedévben 4,1 milliárd eurós forgalmat bonyolított. Ez 4 százalékos bővülés éves szinten, ami kisebb a szakértők által várt 4,5 százalék növekedéshez képest.

A Philips három nagy divíziót működtet, ezek személyi használatra szolgáló kisebb elektromos eszközöket, diagnosztikai készülékeket, továbbá az egészségügyben alkalmazható szoftvereket gyártanak, illetve fejlesztenek.

A Philips részvényára 1,7 százalékos pluszban állt hétfőn, 13 órakor az amszterdami értéktőzsdén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.