Hétfőn készítettek utoljára érmét

Hétfőn vert utoljára euróérmét a belga királyi pénzverde

Eddig Belgiumban gyártották a legjobb minőségű, legtartósabb vésettel és a legtovább tartó csillogó felülettel rendelkező uniós fizetőeszközt az Európai Unió területén.

2017.10.23 12:14MTI

Gazdasági okokra hivatkozva felhagy forgalmi érmék gyártásával és hétfőn ver utoljára euróérmét a belga királyi pénzverde - közölte a La Libre Belgique című belga napilap hétfőn.

Ez idáig valamennyi belga fizetőeszközt a pénzverés uralkodói előjoga miatt királyi pénzverdének nevezett intézmény gyártotta, amely jelenleg a szövetségi kormány pénzügyminisztériuma alá tartozik.

A pénzverde tájékoztatása szerint tevékenységet egy magánvállalkozásnak tervezik átadni, de ennek kiválasztása még folyamatban van. A végleges döntésig nem vernek eurót Belgiumban.

Mint elmondták, a pénzgyártás feladatának átadása nem okoz biztonsági kockázatot. Aggodalmat inkább a pénz minőségének biztosítása jelenthet, ugyanis elmondásuk szerint eddig Belgiumban gyártották a legjobb minőségű, legtartósabb vésettel és a legtovább tartó csillogó felülettel rendelkező uniós fizetőeszközt az Európai Unió területén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.