Üzlet

Vendégmunkások jönnek 70 országból

Hogy pontosan mely országokból, azt nem árulta el a Nemzetgazdasági Minisztérium.

2017.10.21 10:46ma.hu

Több mint 70 ország állampolgárai kaptak már munkavállalási engedélyt idén Magyarországon - a Nemzetgazdasági Minisztérium közlése szerint. Hogy pontosan mely országokból, azt nem árulták el. Csütörtökön a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, felbosszantotta a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. igazgatójának nyilatkozata, amely szerint néhány éven belül kínai, vietnámi és pakisztáni vendégmunkásokra lehet szüksége az építőiparnak a munkaerőhiány miatt. Lázár János szerint az üres álláshelyekre elég szakmunkás található a Kárpát-medencében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.