Energia

A Nemzeti Közművek megvásárolja az ÉGÁZ-DÉGÁZ-t

A tranzakció a hatósági jóváhagyásokat követően zárulhat.

2017.10.17 12:11MTI

A Nemzeti Közművek megvásárolja az ÉGÁZ-DÉGÁZ földgázelosztót.

Az NKM Nemzeti Közművek az MTI-vel kedden azt közölte, hogy az NKM Nemzeti Közművek Zrt. és az ENGIE International Holding B.V. (korábban GDF Suez) adásvételi szerződést írt alá az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt. 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról.

A tranzakció a hatósági jóváhagyásokat követően zárulhat. A Nemzeti Közművek saját rendelkezésére álló forrásaiból finanszírozza a tranzakciót tulajdonosi forrásbevonás nélkül.

Az MTI érdeklődésére közölték: a tranzakció értékét annak lezárását követően hozhatják nyilvánosságra.

Az adásvétel tárgya az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt. részvénycsomagjának 100 százaléka, beleértve a társaság eszközeit és tudásbázisát, valamint a 23 125 kilométer hosszú földgázelosztó hálózatát.

A csaknem 500 embert foglalkoztató ÉGÁZ-DÉGÁZ Zrt. Magyarország észak-nyugati és dél-keleti részén több mint 775 ezer lakossági- és versenypiaci ügyfél földgázelosztását biztosítja. A tranzakció lezárását követően az ország déli részén valósul meg először teljes egészében az, hogy a földgáz- és áramszolgáltatást, ideértve a biztonságos és folyamatos ellátáshoz szükséges földgáz- és áramhálózatot és az ezzel kapcsolatos ügyfélszolgálati hálózatot is a Nemzeti Közművek biztosítja az ügyfelek számára.

Kóbor György, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója a közleményben ismertette: a tranzakció kiváló lehetőség a Nemzeti Közművek számára, hiszen az ÉGÁZ-DÉGÁZ tartósan nyereséges elosztó társaságként tökéletesen illeszkedni fog a nemzeti közműszolgáltatási rendszerbe, ahol ezzel az adásvétellel a szinergia lehetőségek kiaknázása a költségek csökkentését eredményezheti nem csak a gázüzletágban, hanem területi alapon is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.