Siker

Négy magyar vállalkozás került a legjobbak közé a Deloitte technológiai rangsorain

Az élen idén az online repülőjegy-foglalást működtető cseh Kiwi.com végzett.

2017.10.13 08:12MTI

Négy magyar vállalkozás került idén a legjobbak közé a Deloitte közép-európai technológiai cégeket összesítő rangsorain, a leggyorsabban növekvő vállalkozások között a Starschema a 24., a Hiflylabs pedig a 44. lett, míg a legdinamikusabb kezdő vállalkozások között a Tresorit az 5. az OptoForce pedig a 9. helyet szerezte meg.

A Deloitte csütörtöki közleménye szerint a Big Data megoldásokkal, adatvizualizációval és adatelemzéssel foglalkozó Starschema 541 százalékos, az üzleti intelligencia megoldásokkal, egyedi rendszerek fejlesztésével és tanácsadással foglalkozó Hiflylabs 347 százalékos növekedéssel került a legjobb 50 közé az elmúlt 4 év eredményeit összesítő rangsorban. Az élen idén az online repülőjegy-foglalást működtető cseh Kiwi.com végzett: a cég 7165 százalékos növekedéssel szerezte meg az első helyet. A lista második helyezettje az okoseszközöket gyártó litván Deeper lett 7048 százalékos árbevétel-növekedéssel, a harmadik cseh Prusa Research pedig 6910 százalékos növekedést ért el.

A Deloitte CE Technology ötvenes listáján szereplő cégek 2013 és 2016 között a rangsor történetében egyedülálló mértékben - átlagosan 1127 százalékkal - növelték árbevételüket - írták.

Az új vállalkozások listáján a titkosítási megoldásokkal foglalkozó Tresorit 967 százalékos növekedéssel, a robotikai szenzortechnológiát fejlesztő OptoForce 714 százalékkal növelte árbevételét. Kategóriájukban a 3D-modellek piacterét működtető litván CGTrader végzett az élen 3329 százalékos árbevétel-növekedéssel. A második helyen digitális megoldásokat kínáló horvát Q áll 2246 százalékos eredménnyel, míg a harmadikra az online fordítási és tolmácsszolgáltatást nyújtó lengyel Dogadamycie.pl került 1532 százalékos bővülésének köszönhetően.

A közlemény idézi Csűrös Balázst, a Deloitte programvezetőjét, aki a növekedési adatok alapján úgy véli, hogy középtávon is fenntartható a robbanásszerű fejlődés a technológiai szektorban Közép-Európában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.