Piaci bizalom

Magyarország dollárkötvényt cserélt eurókötvényre

Az ügyletnek köszönhetően olcsóbbá vált az államadósság finanszírozása.

2017.10.05 07:39MTI

A magyar állam 1,2 milliárd dollár névértékű, dollárban jegyzett államkötvényt vásárolt vissza, ennek fedezetére pedig 1 milliárd euró névértékű eurókötvényt bocsátott ki - közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán este az MTI-vel.

A miniszter kifejtette: az ügyletnek köszönhetően olcsóbbá vált az államadósság finanszírozása, az azt övező nagy érdeklődés pedig arra utal, hogy tovább nő a bizalom Magyarország iránt.

A tranzakció részleteiről csütörtökön reggel részletes tájékoztatást ad a minisztérium - áll a tárca közleményében.

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK Zrt.) múlt kedden közölte, hogy az adósságszerkezet javítása érdekében rövid hátralévő futamidejű, magas kamatozású dollárkötvényeket vásárol vissza, amelyeket alacsonyabb kamatozású és hosszabb futamidejű eurókötvénnyel helyettesít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.