Szakszervezet

Újabb országos Tesco-sztrájk jöhet

A multicég nem tartotta magát a határidőhöz.

2017.09.25 07:44MTI

Valószínűleg októberben és novemberben sztrájkolnak majd a Tescónál, mert a multicég nem tartotta magát a határidőhöz - írta a Magyar Idők.

A lap úgy tudja, ismét bizonytalanná vált, hogy teljesül-e a jelenlegi 18,9 százalék helyetti 25 százalékos éves béremelés visszamenőleg szeptembertől, illetve hogy a boltok méretével arányosan lesz-e létszámbővítés.

A következő országos sztrájk becslések szerint kétmilliárd forintnál nagyobb veszteséget is okozhat majd a cégnek.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke azt mondta, a dolgozók leterheltsége szélsőséges méreteket öltött, és az év végi ünnepek miatt még sürgetőbb létszámhiány megoldása.

Hozzátette, hogy a dolgozók egy része azért elégedetlen, mert ők kimaradtak a kötelező januári bérfejlesztésből, mivel a fizetésük korábban valamivel magasabb volt a minimálbérnél.

Az áruházak több mint felét megbénító szeptember eleji sztrájk tapasztalataiból okulva máshogyan terveik a munkabeszüntetést: még szervezettebb és meglepetésszerű lépések jöhetnek, amelyek biztosan megzavarják a rutinszerű működést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.