Energia

Kétmilliárd forintból épített új alállomást a Démász Kecskeméten

Mintegy kétmilliárd forintból épített új energiaellátást biztosító alállomást a Nemzeti Közművek villamoshálózat elosztó társasága, a Démász Hálózati Elosztó Kft. a kecskeméti Kósafalu városrészben.

2017.09.12 04:30MTI

Kóbor György, a Démász vezérigazgatója a hétfői átadó ünnepségen elmondta: az 1,9 milliárd forintos, kizárólag saját forrásból megvalósuló beruházással a Kecskemét Déli Ipari-park energiaellátását biztosító, 40 megawatt (MW) teljesítményű új alállomás biztonságosabbá, tervezhetőbbé teszi a körzet ellátását, elsősorban az ipari fogyasztókét, de a lakosság ellátását is stabilizálja.

Emlékeztetett: a Démász a kecskeméti önkormányzattal hat évre szóló közvilágítás fejlesztési megállapodást kötött az év elején. Ennek értelmében a szolgáltató több mint ezer új közvilágítási lámpa szereléséhez építi ki a hálózatot a városban.

A Démász hálózati elosztó társasága vállalta, hogy 2017-ben 18 kilométeren megépíti a közvilágítási kapcsolószálat, amely mentén még az idén 244 lámpa lesz felszerelhető.

Tóth József, a Démász Hálózati Elosztó Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: a most átadott alállomás a Démász legkorszerűbb és az egyik legnagyobb létesítménye. Az alállomás különlegessége, hogy a déli tetőn 16 kilowatt teljesítményű napelemeket helyeztek el, amivel az alállomás saját fogyasztásának nagy részét fedezni tudják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.