Pénzügy

A CIB Bank is kínálhat minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket

Az MNB hétfőn értesítette a CIB Bankot, hogy pozitívan bírálták el a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek forgalmazására vonatkozó pályázatát.

2017.09.12 05:30MTI

A CIB Bank is kínálhat minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket, a minősített termékek forgalmazását a hitelintézet akár azonnal megkezdheti - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn az MTI-vel.

A jegybanki közlemény kitér arra: az MNB hétfőn értesítette a CIB Bankot, hogy pozitívan bírálták el a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek forgalmazására vonatkozó pályázatát.

Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa a minősítési keretrendszer megalkotásával sztenderdizált, egyszerűen összehasonlítható és fogyasztóbarát jellemzőkkel bíró lakáshiteltermék elterjesztését tűzte ki célul.

Az MNB a piaci szereplőkkel és a fogyasztók képviselőivel folytatott intenzív konzultáció eredményeként a minősítés koncepcióját és a hozzá kapcsolódó pályázati kiírást úgy alakította ki, hogy a fogyasztói igényeket minél inkább kielégítő, a piaci versenyt erősítő és a hitelkiváltásokat ösztönző termékek forgalmazása indulhasson meg. A 2017. május 19-én közzétett pályázati feltételek alapján a minősítés elnyerésére június 1-jétől pályázhatnak a hitelintézetek.

Korábban a Raiffeisen Bank, az MKB, a K&H, az FHB, az Erste, illetve 48 takarékszövetkezet, a Pannon Takarék Bank és a Mohácsi Takarék Bank már elnyerte a jogot az MNB-től a fogyasztóbarát lakáshitelek folyósítására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.