Geológia

Eltüntették a templom keresztjét a joghurtfóliáról

Egész Európában, így Magyarországon is így kapható az a joghurt, aminek csomagolásán Santorini szigetének híres ortodox temploma látható - csak éppen a valósággal ellentétben, kereszt nélkül.

2017.09.09 05:30ma.hu

Elsőként a francia napilapok számoltak be róla majd, később futótűzként terjedt egész Európában a Lidl által forgalmazott Eridanous termékekről készült felvétel, amelyen jól látható, hogy a Santorini szigetének híres ortodox templomáról leretusálták a keresztet.

Egy belga fiatalember vette észre Franciaországban, hogy az Eridanous termékein a Lidl üzleteiben a muszakáról, a joghurtról, az olíváról vagy a fetasajtról kiretusálták a keresztet. Görög hangulatot akar árasztani a borító, egybefolyó kék tenger és ég a háttérben, a híres ortodox templom - ja hogy kereszt nélkül!

A belga RTL-hez fordult a fiatalember segítségül, akik megkérdezték a Lidl németországi központját: miért tüntették el a keresztet? Azt válaszolták, hogy el akarják kerülni a vallási szimbólumokat és semmilyen más vallású embert nem akarnak megsérteni. És hogy ők tisztelik a másságot, a különbözőséget. Később egyébként írtak egy közleményt, ami szerint a jövőben felülvizsgálják a csomagolásokat.

A történet azért is furcsa, mert éppen a Lidl forgalmazott az év elején egy „Spécial Ramadam” nevű édességet, és a borítón az Évry-Courcouronnes-i mecset látható, természetesen vallási jelképpel, a muszlim félholddal.


Az újpesti polgármester, Wintermantel Zsolt is felháborodott

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.