Fejlesztés

Négymilliárd dollárért vesz új Airbus gépeket a Cathay Pacific

Négymilliárd dollár értékben vásárol új Airbus A321neo típusú repülőgépeket a hongkongi Cathay Pacific, amelyeket regionális leányvállalata fog üzemeltetni.

2017.08.22 10:00MTI

Az Airbus MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a toulouse-i gyártóval szándéknyilatkozatot írtak alá a 32 új gép vásárlásáról, amelyek listaáron számolt piaci értéke 4 milliárd dollár. Az új gépekkel a Cathay Dragon a most szolgálatban lévő Airbus A320-asokat és A321-esek cseréli le.

A Cathay Dragon anyavállalata, a Cathay Pacific a napokban közölte, hogy az első félévben a tavaly 42 millió dolláros nyereség után 250 millió dolláros veszteséget könyveltek el. A társaság korábban az erősödő regionális versenyt jelölte meg az anyagi veszteség okaként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.