Gazdagság

Az adó- és vámhatóság 4,8 milliárd forintot kap a törvényszéki végrehajtás átvételére

2019-től veszi át.

2017.08.12 20:25MTI

A kormány 4,8 milliárd forintot biztosít az állami adó- és vámhatóságnak a törvényszéki végrehajtási feladatok átvételéhez az idén.

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint az adóhatóság 2019. január 1-jétől veszi át a törvényszéki végrehajtás feladatait.

A határozat kimondja, hogy a nemzetgazdasági miniszternek a belügyminiszter bevonásával gondoskodnia kell az állami adó és vámhatóság feladat és hatáskörébe kerülő végrehajtási ügyek ellátásához szükséges informatikai fejlesztésekről és beruházásokról, az ehhez szükséges közbeszerzések fedezetéről.

A nemzetgazdasági miniszternek 2017. november 30-áig kell javaslatot tennie az állami adó- és vámhatóság feladat és hatáskörébe kerülő végrehajtási ügyek ellátásához 2018-ban és 2019-ben szükséges forrásigényre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.