Élelmiszerbiztonság

Magyarok Kenyere: az őszi búza negyede már tárolókban van

Néhány éve még elképzelhetetlen volt ilyen mennyiségű és minőségű búzatermés.

2017.07.15 15:17MTI
MTI

Az országosan csaknem egymillió hektáron termett őszi búza negyede már a magtárakban, tárolókban van; az idei termésátlag 5,2 tonna körül lesz hektáronként - közölte a földművelésügyi miniszter szombaton Kisújszálláson, a Magyarok Kenyere Program keretében rendezett búzabegyűjtő napon.

Fazekas Sándor, aki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete által rendezett program fővédnöke, elmondta: néhány éve még elképzelhetetlen volt ilyen mennyiségű és minőségű búzatermés. Ezért köszönetét fejezte ki a gazdáknak, akik nélkül - mint mondta - nem lenne megoldható az ország kenyérgabona-, takarmány- és vetőmagellátása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.