Gazdaság

Közgazdász: centralizált az ipar Magyarországon

A gépjárműgyártás és az ahhoz kapcsolódó beszállítók uralják a magyar ipart, amely így centralizált.

2017.05.06 20:30MTI

Csath Magdolna szerint ez azért jelent problémát, mert ez az iparág a világpiac változásainak rendkívüli módon ki van téve.

Az M1 szombat reggeli műsorában hozzátette: az ipari termelés most stabil Magyarországon, aminek egyik oka lehet a piaci környezet pozitív alakulása.

A szakértő a jövő évi költségvetésről azt mondta: az nem választási büdzsé, mert megalapozott, konzervatív és kiegyensúlyozott.

Ugyanakkor az is kitűnik a számokat vizsgálva, hogy a családokat, a gyermekeket próbálja támogatni a kormány, és igyekszik mindent megtenni, hogy a foglalkoztatottság még tovább nőjön - közölte Csath Magdolna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.