Pénztárgép

Az állami támogatáshoz keddig be kell üzemelni az online pénztárgépet

A kasszánként 50 ezer forint állami támogatást a vállalkozások legfeljebb öt pénztárgépre vehetik igénybe.

2017.04.28 09:58MTI

A januártól online pénztárgép használatra kötelezetteknek még öt napjuk van arra, hogy igénybe vegyék az 50 ezer forintos állami támogatást. Ehhez  május 2-ig üzembe kell helyezniük a pénztárgépet - figyelmeztetett pénteken a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A vállalkozások már több mint harminc pénztárgéptípusból választhatnak - jegyezték meg.

A kasszánként 50 ezer forint állami támogatást a vállalkozások legfeljebb öt pénztárgépre vehetik igénybe, ha május 2-ig üzembe is helyezik a megvásárolt online kasszát és az adóhivataltól a szükséges kódokat 2016. december 31-ig beszerezték. A kiutalás iránti kérelem 2017. május 15-ig nyújtható be az adóhivatalhoz.

Az idén január 1-től pénztárgép használatra kötelezettek több mint 14 ezer online kasszát helyeztek üzembe. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal statisztikája szerint a pénztárgép beszerzések 84 százalékát támogatta 50 ezer forinttal a kormány. A vállalkozásoknak eddig több mint 525 millió forintot utaltak ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.