Ünnep

Itt a húsvét: hogyan lesznek nyitva a boltok?

Idén 4 napos lesz az ünnep, de mit is jelent ez a gyakorlatban?

2017.04.10 17:42ma.hu
hirdetés

Hétvégén húsvét, idén pedig már nagypéntek is munkaszüneti nap lesz. Az üzletek nyitva tartása a húsvéti időszakban a következőképpen alakul az Országos Kereskedelmi Szövetség tájékoztatása szerint:

Április 14. péntek: az üzletek zárva lesznek

Április 15. szombat: szokásos rendnek megfelelő (egyes élelmiszer üzletek hosszabb nyitva tartással, egyes kisebb iparcikk-boltok zárva lesznek)

Április 16., vasárnap: az üzletek zárva lesznek

Április 17., hétfő: az üzletek zárva lesznek


A zárva tartási időszakban (április 14. és április 16-17.) a jogszabályok alapján nyitva tartó kivételek:

- benzinkutak
- az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak
- virágboltok
- édességboltok
- a vendéglátó- és szórakozóhelyek
- a kisebb boltok, közöttük nonstop üzletek, trafikok, amennyiben maga az egyéni vállalkozó, a bolt tulajdonosa vagy a segítő családtag áll a pult mögé
- a kifejezetten a húsvét alkalmából rendezett piacok, vásárok árusító helyei

Április 18-tól, keddtől a szokásos rendjüknek megfelelően fogadják az üzletek a vásárlókat.

Az elkövetkező napokban több üzlet hosszított nyitva tartással igyekszik kiszolgálni a vásárlókat, ennek körülményeiről érdemes lánconként tájékozódni. A nyitva tartás változásáról az üzlet bejáraton kifüggesztett felirattal tájékoztatni kell a vásárlókat - hívja fel a figyelmet az OKSZ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.