Pénzügyi oktatás

Online tőzsdejátékot indít középiskolásoknak a Budapesti Értéktőzsde

Minél korábban le kell rakni az alapokat, hiszen a fiatalon megszilárdított pénzügyi tudás stabil hátteret ad.

2017.03.15 22:31MTI

Pénzügyi és befektetői tudatosságot fejlesztő online tőzsdejátékot indít középiskolásoknak Részvényfutam néven a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány - közölte a BÉT az MTI-vel.

A 14. életévüket betöltött, 9-12. osztályos középiskolások és tanáraik csütörtöktől regisztrálhatnak a BÉT honlapján a négy héten keresztül tartó, 2 millió forintos virtuális tőkével induló, összesen 20 kereskedési napos online tőzsdejátékra.

Minél korábban le kell rakni az alapokat, hiszen a fiatalon megszilárdított pénzügyi tudás stabil hátteret ad egy későbbi, megfelelő pénzügyi döntés meghozatalához - fejtette ki Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója a közleményben.

Az első 10 helyezést elért diák és felkészítő tanáraik egy egész napos programot nyernek, a gazdaságtörténeti sétán pedig a tőzsdére is ellátogatnak.

A legértékesebb portfóliót elérő tanuló 500 ezer forintot nyerhet iskolájának, a szintén értékes portfóliót felépítő versenyzők pedig összesen 225 ezer forint értékben könyvvásárlási utalványokat nyerhetnek. A Pénziránytű Alapítvány további különdíjakat ajánl fel a legjobban szereplő iskolák, diákjaik és tanáraik számára.

A heti kvíz jó válaszadói között minden héten 50 ezer forint értékű könyvvásárlási utalványt sorsolnak ki - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.