Önkormányzat

Óvodafelújítási-program indult Szegeden

Idén öt, a következő esztendőben várhatóan 9-11 óvoda épületét újítják föl Szegeden uniós támogatással.

2017.03.11 02:30MTI
hirdetés

Az öt épület rekonstrukciója 750 millió forintba kerül, melyből 650 millió forint az uniós támogatás, a fennmaradó részt saját bevételeiből fedezi az önkormányzat - mondta Nagy Sándor (Együtt) városfejlesztési alpolgármester pénteken az egyik elsőként megújuló Tabán utcai óvodában tartott sajtótájékoztatón.

Az önkormányzat további óvodák rekonstrukcióját is tervezi, az építőipari-árak emelkedésének függvénye, hogy a terület és településfejlesztési operatív programból (TOP) a Szegeden a munkába járást segítő városi szolgáltatások fejlesztésére elkülönített 3,2 milliárd forint fennmaradó része kilenc, tíz vagy tizenegy épület felújítására lesz elegendő - közölte az alpolgármester.

Szentgyörgyi Pál (MSZP) gazdasági alpolgármester elmondta, korábban - a magánlakásokkal ellentétben - nem volt pályázati forrás a paneltechnológiával épült közintézmények korszerűsítésére. A TOP keretéből azonban már lehetőség nyílik erre.

A Tabán utcai óvodát 1977-ben adták át, az épület 1993-ban kapott cseréptetőt. A június végéig tartó felújítás során hőszigetelik az épületet, kicserélik a nyílászárókat és burkolatokat, korszerűsítik az elektromos- és fűtési rendszert, és részben akadálymentesítik az épületet - tudatta a politikus.

A felújítások mellett a források egy részéből - az adott intézmények igényeinek megfelelően - játékokat, illetve bútorokat is vásárolnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.