Gazdaság

Csökkent a Mol eredménye tavaly

Mintegy 12 százalékkal, 605,4 milliárd forintra csökkent a Mol csoport tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 2016-ban az előző évi 687 milliárd forintról - közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

2017.02.28 03:30MTI

A konszolidált, nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült pénzügyi gyorsjelentés szerint tavaly az utolsó negyedévben 139,6 milliárd forint volt az újrabeszerzési árakkal becsült tisztított EBITDA, ami 7 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi 150,3 milliárd forinthoz képest, és nagyjából ennyivel marad el az elemzői várakozásoktól is.

A portfolio.hu által készített elemzői konszenzus 151,3 milliárd forint negyedéves tisztított EBITDA-ra számított.

Az értékesítés nettó árbevétele 983,1 milliárd forint volt 2016 utolsó negyedévében, ami 6 százalékkal magasabb az egy évvel korábbihoz képest. A nettó árbevétel tavaly 3553 milliárd forintra csökkent a 2015-ben elért 4090,7 milliárd forintról.

A jelentés idézi Hernádi Zsoltot, az olajipari vállalat elnök-vezérigazgatóját, aki szerint ugyanakkor "2016 a jelentős eredmények és fontos mérföldkövek éve volt". Elmondta, hogy a cég teljesítette célkitűzéseit, elindította új, hosszú távú stratégiáját és erős cash-flowt generált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.