Mezőgazdaság

Csikai Miklós nyerte Az év agrárembere elismerést

Csikai Miklós kertészmérnököt, a szentesi Árpád-Agrár Zrt. elnök-vezérigazgatóját választották Az év agráremberének.

2017.02.20 23:30MTI

A főszervező, Mátrai Zoltán az M1 vasárnapi műsorában elmondta: harmadik alkalommal adták át a díjat, amelyet olyan agrárszakemberek kaphatnak, akiknek szakmai munkájuk mellett társadalmi szerepvállalásuk is kiemelkedő. A jelölteket első körben a zsűri és a közönség megszűri, a második körben, a döntőben a zsűri dönt a tizenegy kategória győzteseiről, akik közül a gálaesten, a végső szavazáson kiválasztják a fődíjast, az év agráremberét - ismertette.

Csikai Miklós hangsúlyozta: meggyőződése szerint a legnagyobb társadalmi szerepvállalásuk az, hogy megőrzik az értékteremtő munkahelyeket Szentesen. Büszke arra, hogy ezt sikerült elérni, sőt, fejleszteni is ezeket a helyi adottságokra építve - tette hozzá.

Közölte, ötven éve foglalkoznak üveg alatti zöldségtermesztéssel. A kertészet - összehasonlítva a növénytermesztéssel, az állattenyésztéssel - jóval kevesebb európai uniós és nemzeti támogatást kap, ezért a cégnél évtizedek óta "személyes jövedelmeik terhére is" a fejlesztés mellett foglaltak állást - tette hozzá.

Úgy fogalmazott: hollandiai tapasztalatai, tanulmányai alapján elsajátította azt a szemléletet, hogy az összefogás különösen fontos, "a szomszéd kertész nem legyőzendő ellenfél, hanem potenciális partner".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.