Termés

Hegyközségek: kevesebb szőlő lesz idén

A károsodott gazdáknak akár két-három évnyi kieséssel kell számolniuk.

2017.02.20 02:30MTI

Kevesebb szőlő lesz idén a tartós fagy miatt - mondta Brazsil Dávid, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára szombat este az M1 aktuális csatornán.

A főtitkár elmondta, csak rügyfakadáskor derülhet ki, pontosan mennyi szőlő élte túl a januári tartós hideget, de az biztos, hogy az idei szőlő mennyisége elmarad a tavalyitól.

Hozzátette, azok a szőlőfajták, amelyeket a Kárpát-medencében nevelnek, általában mínusz 15-20 fokig ellenállóak, ugyanakkor a tavaly nyári károk miatt a téli állapotuk nem volt megfelelő, nehezebben bírták a hideget.

A szakmai szervezet úgy látja, az így károsodott gazdáknak akár két-három évnyi kieséssel kell számolniuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.