Állategészségügy

Hamis állatgyógyszer miatt tett feljelentést a Nébih

A készítményt kutyák külső élősködők - például rüh, bolha, kullancs - elleni kezelésére használják.

2017.02.14 12:52MTI

Hamis állatgyógyszer forgalmazása miatt tett feljelentést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a kutyák külső élősködők elleni kezelésére szolgáló hamisítványok a keleti országrészben - Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - voltak elérhetők, nem engedélyezett kiszerelésben, román nyelvű csomagolásban - közölte a Nébih az MTI-vel kedden.

A hamisításról a készítmény hazai gyártója és forgalmazója, a Ceva-Phylaxia Zrt. tájékoztatta a hatóságot, a hamis készítmény forgalmazásának pontos helye egyelőre nem ismert. A Neostomosan koncentrátum A.U.V. nevű állatgyógyászati készítmény termék dobozán 0204E1 gyártási szám és "2019 04" lejárati idő szerepel, ilyen azonosítókkal azonban a cég nem gyártott terméket.

H avalaki ilyen készítménnyel találkozik, jelezze a hivatal zöldszámán (Fotó: Nébih)

A készítményt kutyák külső élősködők - például rüh, bolha, kullancs - elleni kezelésére használják.

A hatóság felhívta a figyelmet arra, hogy a nem engedélyezett állatgyógyszerek forgalmazása szigorú büntetést von maga után, és alkalmazásukkal a felhasználók veszélybe is sodorhatják állataik, jelen esetben kutyáik egészségét és életét.

A hatóság kéri, hogy a felhasználók ellenőrizzék a meglévő készítményeiket, ha valaki hamis készítményt talál, vagy annak forgalmazását tapasztalja, jelezze a hivatal zöldszámán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.