Közszolgáltatás

Megszűntek a problémák Dunaújváros ivóvízellátásában

A vízszolgáltatás esetében a nyomáscsökkenés miatt előfordult, hogy az emeletes házak felsőbb szintjein esetenként csak csöpögött a csapból a víz.

2017.01.16 11:52MTI

Megszűnt mindenféle probléma, mind a távfűtés, mind a melegvíz-szolgáltatás tökéletesen működik - tájékoztatott a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. (DVCSH) hőszolgáltatási üzemigazgatója hétfőn.

S. Hegedűs Ambrus az MTI érdeklődésére közölte: az elmúlt napokban a távfűtéssel nem volt gond. A vízszolgáltatás esetében a nyomáscsökkenés miatt előfordult, hogy az emeletes házak felsőbb szintjein esetenként csak csöpögött a csapból a víz. Ilyenkor nem volt melegvíz, de az összefüggött a hidegvíznyomással - magyarázta.

A DVCSH honlapján korábban arról adott tájékoztatást, hogy Dunaújváros ivóvíztermelésével kapcsolatban nehézségek merültek fel az elmúlt napokban. A Duna tartósan extrém alacsony vízállása, az ezzel egyidejűleg fennálló rendkívül hideg időjárás, a víztermelő csápos kutakban lévő igen hideg víz együttesen azt eredményezik, hogy a parti szűrésű kutakból csak rendkívüli erőfeszítésekkel és a normál üzemmenethez képest kisebb hozammal termelhető ki az ivóvíz.

Mint írták, a víztermelési kapacitás azonnali növelése érdekében a szolgáltató folyamatosan végzi a csápos kutak kapacitásnövelő munkálatait, amelyek része újabb, további nagyobb teljesítményű szivattyúk beépítése a csápos kutakba. Elkezdték a víztermelő kutak úgynevezett csápjainak ipari búvárok igénybevételével történő tisztítását is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.