Élelmiszerbiztonság

Ezt a füstölt lazacot meg ne egye!

Olaszországból származó füstölt lazacot vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

2017.01.13 15:51MTI

A tájékoztatás szerint a termék mikrobiális szennyezettsége - magas Listeria monocytogenes tartalma - súlyos élelmiszerbiztonsági veszélyt jelent.

Ezért az érintett tételt a Nébih azonnali hatállyal kivonta a forgalomból. A hatóság megkezdte továbbá az olasz előállítótól származó hasonló termékek mintavételét és vizsgálatát, amelyeket - elővigyázatosságból - a vizsgálatok lezárásáig szintén kivont a forgalomból.

A hivatal kéri, hogy aki vásárolt a 2385 tételszámú, ÍLAURI márkájú, Olaszországból származó termékből, amelynek fogyaszthatósági ideje 17/01/17, ne fogyassza el és vigye vissza a vásárlás helyére.

A Nébih a külföldi érintettség miatt az esetről - a RASFF gyorsriasztási rendszeren keresztül - értesíti az unió tagállamait is.

Az esetről és a liszteriózis betegséggel kapcsolatos tudnivalókról bővebb információk találhatók a Nébih honlapján - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.