Heti makronaptár

Államháztartási és ipari, kiskereskedelmi statisztikai adatok is megjelennek

Ipari, kiskereskedelmi, munkaerőpiaci statisztikai adatok jelennek meg a jövő héten, és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztat az államháztartás tavaly év végi helyzetéről.

2017.01.02 02:21MTI

Hétfőn publikálja a decemberi beszerzésimenedzser-indexet a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT). Novemberben tizenegyedik hónapja jelzett bővülést az index, amelynek szezonálisan kiigazított értéke 56,6 százalék volt, az elmúlt egy évben a harmadik legmagasabb.

Szerdán közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ipari termelői árak 2016. novemberi alakulásáról szóló adatait. Októberben 1,2 százalékkal alacsonyabbak voltak az ipari termelői árak, mint egy évvel korábban, az előző hónaphoz viszonyítva viszont - három hónap csökkenés után - 0,6 százalékkal emelkedtek. Az év első tíz hónapjában az ipari termelői árak 2,0 százalékkal csökkentek a múlt év azonos időszakához hasonlítva.

Csütörtökön publikálja az NGM gyorstájékoztatóját az államháztartás központi alrendszerének 2016 évi helyzetéről. Az első 11 hónapot 59,3 milliárd forintos többlettel zárta a központi alrendszer, ami az elkülönített alapok 79,1 milliárd forintos többletének, a társadalombiztosítási alapok 8,9 milliárd forintos illetve a központi költségvetés 10,9 milliárdos hiányának egyenlegéből alakult ki.

Ugyancsak csütörtökön közli a KSH a tavaly szeptember-novemberi gördülő negyedéves foglalkoztatottsági adatokat. Augusztus-októberben a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 404 ezer volt, 138 ezerrel több mint egy évvel korábban. A munkanélküliség az augusztus-októberi három hónapban 4,7 százalék volt az egy hónappal korábbi 4,9 százalék után. A munkanélküliek száma egy év alatt 71 ezerrel, 219 ezerre csökkent a 15-74 éves korosztályban.

Pénteken publikálja a statisztikai hivatal első becslését a tavaly novemberi ipari termelésre és kiskereskedelemre.

Tavaly októberben az ipari termelés 2,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 2,6 százalékkal nőtt októberben az előző év azonos időszakához képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.