Adóügyek

Elutalt 150 millió forint áfát - csak nem a NAV kapta

A rendőrök megállapították, hogy nagy valószínűséggel informatikai csalás történt. Pénzmosással gyanúsítanak két olaszt.

2016.12.30 08:35MTI

Pénzmosással gyanúsítanak egy 25 és egy 24 éves olasz állampolgárt; akkor érték tetten őket, amikor csaknem 150 millió forintot kíséreltek meg felvenni egy fővárosi pénzintézetben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon pénteken.

Azt írták, egy fővárosi cég vezetője múlt pénteken feljelentést tett, mert elmondása szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz elutalt - csaknem 150 millió forint - általános forgalmi adó egy idegen bankszámlára érkezett. A rendőrök megállapították, hogy nagy valószínűséggel informatikai csalás történt.

Az elutalt pénz két bankon keresztül egy olasz férfi számlájára került, aki szerdán társával meg is jelent a pénzintézetben, és megkísérelte felvenni az összeget.

A nyomozók tetten érték és elfogták őket, pénzmosás megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellenük, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.