Gazdaság

Száznyolcvan település vásárol szociális tűzifát a Nyírerdő Zrt.-től

Csaknem 25 800 köbméter tűzifát értékesítettek több mint 477 millió forint értékben, ez az összeg meghaladja a hárommilliárdos országos keret egyhatodát.

2016.12.24 02:30MTI
hirdetés

Jól halad a téli szociális tűzifaprogram a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.-nél., eddig 180 település jelezte, hogy a társaságtól vásárol tűzifát a Belügyminisztérium által meghirdetett programban - közölte a cég vezérigazgatója az MTI-vel.

Szalacsi Árpád elmondta, csaknem 25 800 köbméter tűzifát értékesítettek több mint 477 millió forint értékben, ez az összeg meghaladja a hárommilliárdos országos keret egyhatodát.

A pályázat kiírása szerint a nyertes településeknek 2017. február 15-éig kell megkapniuk a tüzelőanyagot. December közepéig csaknem 11 500 köbméter tüzelőt szállítottak el a Nyírerdő Zrt.-től - tájékoztatott a vezérigazgató.

A társasággal szerződő települések döntő többsége Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyei, de egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község, Ároktő is tőlük szerzi be a tüzelőt. A tüzelő kétharmada a szabolcsi-, egyharmada pedig hajdú-bihari erdészeteken keresztül jut el a településekhez.

Szavai szerint a legnagyobb tételeket a fehérgyarmati, a baktalórántházi és a debreceni erdészetek szolgálják ki. A társasághoz elsősorban keménylombos tűzifa igények érkeztek az önkormányzatoktól, az átlagosan igényelt mennyiség meghaladja a 140 köbmétert.

Az önkormányzatok közül a legnagyobb tűzifa igény 960 köbméter, a legkisebb pedig 26 köbméter volt - közölte Szalacsi Árpád.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.