OLAF

Súlyos vizsgálat a metrónál: több mint 93 milliárd forintot kell visszafizetnünk?

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) súlyos szabálytalanságokat, csalást és feltételezhetően korrupciót is feltárt az M4-es metró kivitelezése során.

2016.12.22 11:06ma.hu

A Politico PRO oldalán megjelent jelentés szerint az európai költségvetésbe közel 300 millió eurót kellene visszafizetnie Magyarországnak a metróvonal építése kapcsán 2006 és 2015 közötti időszakban feltárt problémák miatt.

Az összesen 1,7 milliárd eurós költségvetésű projektből az OLAF szerint az Európai Bizottság városfejlesztésért és regionális politikáért felelős részlegének 228 millió euró, az Európai Beruházási Banknak 55 millió euró járna vissza.

A cikk szerzői, Giulia Paravicini és Joshua Posaner, azt is felidézik, hogy a metrotervek az 1970-es évekig nyúlnak vissza, ezt a hosszú időszakot végigkísérték a hibák, problémák és politikai játszmák.

Ráadásul azt is leszögezték, hogy teljesen értelmetlen volt a vonal kialakítása, amit alulhasználtsága is alátámaszt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.