Turizmus

Még több vendég várható a szállodákban karácsonykor

Budapesten elsősorban külföldi vendégek, vidéken pedig főként magyarok töltik az ünnepeket.

2016.12.12 11:48MTI

Folytatódik az évek óta tartó tendencia, karácsonykor az idén is több vendég lesz a hazai szállodákban - közölte Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn.

A szakember elmondta, Budapesten elsősorban külföldi vendégek, vidéken pedig főként magyarok töltik az ünnepeket.

Niklai Ákos szerint Magyarországon olyan hotelek - például gyógy-, wellness- vagy kastélyszállodák - jöttek létre, amelyek kielégítik a magyar családok igényeit, másrészt megteremtődtek a családok anyagi lehetőségei az utazáshoz, illetve a SZÉP-kártya is segíti azt, hogy minél több belföldi vendég tölthesse az év végi ünnepeket szállodákban.

A MSZÉSZ elnöke pozitívan értékelte a Magyar Turisztikai Ügynökség nemrég indított Ajándékozz élményt kampányát. Elmondta: a kampány új, így eredményeit még nem ismerik, de egyre több hotel csatlakozik.

Niklai Ákos megjegyezte, hogy a szállodák többsége még nem telt meg karácsonyra, lehet foglalni, de szilveszterre is vannak még szobák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.