Robbanó telefonok

Kiderült, miért robbannak fel a Samsung mobiljai

A jelek szerint a dél-koreai cég tervezői egy kicsit elszámolták magukat.

2016.12.05 19:10ma.hu
Fotó: Samsung

Kiderült, hogy mitől robbantak fel a Samsung Galaxy Note7 okostelefonjai. Az Instrumental elemzőcég friss tanulmánya szerint a dél-koreai cég mérnökei túlságosan szűk helyre szorították be a készülék akkumulátorát, ezért az a hétköznapi használat során is túlságosan nagy nyomásnak van kitéve - akár már az is gondot okozhat, ha zsebünkben a telefonnal leülünk.

Mint írták, Ilyen esetben könnyen előfordulhat, hogy az akkumulátor lítium-kobalt-oxid rétegei grafittal érintkeznek - ami túlmelegedéshez és szélsőséges esetben robbanáshoz vezethet.

Az Instrumental mérnökei szerint könnyen orvosolni lehetne a problémát: ehhez mindössze annyi kellene, hogy kisebbre cseréljék a Note7 akkumulátorát - igaz, ezzel az üzemidő is csökkenne.

A Samsung októberben végleg felhagyott a hibás modell forgalmazásával. A gyártó hivatalosan is elnézést kért a vásárlóitól, és teljeskörű vizsgálatot ígért.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.