Pénzügy

Megújult a jegybank fogyasztóvédelmi honlapja

Áttekinthetőbb lett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) megújított fogyasztóvédelmi honlapja, a jegybank folyamatosan fejleszti szolgáltatáskereső alkalmazásait.

2016.12.05 22:30MTI

Az új felületen kiemelt helyen szerepelnek a fokozott érdeklődésre számot tartó aktuális pénzügyi fogyasztóvédelmi hírek, valamint a pénzügyekről közérthetően tájékoztató pénzügyi navigátor füzetek, a pénzügyi navigátor filmek, valamint a pénzügyi navigátor alkalmazások és keresők is.

Az MNB kiemelt célja a pénzügyi fogyasztóvédelem további erősítése, és ezáltal a pénzügyi tudatosság és a pénzügyi kultúra fejlesztése.

A tájékoztatás szerint az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központja folyamatosan fejleszti a pénzügyi döntéseket támogató, ingyenes és rendkívül széles adatbázisra épülő alkalmazásait. Ennek jegyében idén friss szolgáltatásként és új arculattal indult el az értékpapírszámla-lekérdező, valamint az országos fiók- és ATM-kereső alkalmazás. Az MNB további - jelenleg is elérhető - alkalmazásai folyamatosan újulnak meg a közeljövőben, és a bankszámlaválasztó, a betét- és megtakarításkereső, a hitel- és lízingtermék-választó, a háztartásiköltségvetés-kalkulátor, valamint a hitelkalkulátor is egységes, áttekinthetőbb lekérdező felülettel segíti majd a felhasználókat.

A tájékoztatás szerint átlagosan mintegy 30 ezren kattintanak havonta a fogyasztóvédelmi információkra. A tapasztalatok szerint legtöbben a pénzügyi intézményekkel kapcsolatos panasztételi és jogérvényesítési lehetőségekre vonatkozó információkat keresik, ám a tudatos fogyasztói magatartást segítő pénzügyi navigátor füzetek, és az összehasonlító és kereső alkalmazások is a legnépszerűbb tartalmak közé tartoznak - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.