Fejlesztés

Átadták a 4-es főút megújult szakaszát Fegyverneken

Átadták a 4-es főút mintegy 2,2 kilométeres, a komplex útfelújítási programban modernizált szakaszát szombaton a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Fegyverneken.

2016.12.04 05:30MTI

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az ünnepségen elmondta: több mint 430 millió forintos beruházás valósult meg, amely hozzájárul a vidéki életminőség javításához. Hozzátette: a kormány elhivatott valamennyi fő- és mellékút felújítása iránt a balesetmentes és magas színvonalú közlekedési feltételek biztosítása érdekében.

Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója elmondta: ebben az évben 69 milliárd forintból több mint 300 kilométer útburkolat újult meg az országban a Magyar Közút megbízásából, a kormány finanszírozásával. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 3,3 milliárd forintból újult meg a megye több útszakasza csaknem 27,1 kilométer hosszan - tette hozzá.

Az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint a megyében a 4-es számú főút Fegyvernek-Szapárfalu lakott területét érintő korszerűsítése mellett megújult a 46-os os számú Törökszentmiklós-Endrőd-Mezőberény másodrendű főút külterületi szakasza, a 32-es főút Hatvan-Szolnok közötti elsőrendű főút külterületi szakasza, a 44-es számú Kecskemét-Békéscsaba-Gyula elsőrendű főút külterületi szakaszának 44-45-ös számú csomópontja, valamint 4628-as jelű Tiszaföldvár-Mezőtúr összekötő út külterületi szakasza.

A most átadott, Fegyvernek-Szapárfalu lakott területét érintő fejlesztésről Vántsa Zoltán elmondta, hogy új zajcsökkentő aszfaltburkolat épült, és megújították a kijelölt gyalogátkelőhelyeket, autóbuszperonokat és -öblöket is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.