Fizetési kötelezettség

Kétmillió forintos bírságot szabott ki a kormányhivatal egyes repülőtéri transzferszolgáltatókra

Az előzetes kockázatfeltárás és elemzés alapján súlyos szabálytalanságokat állapítottak meg.

2016.12.02 02:30MTI

Kétmillió forintos bírságot szabott ki a kormányhivatal egyes repülőtéri transzferszolgáltatókra egy célzott ellenőrzés alkalmával, amely során az engedély nélkül végzett, magukat reptéri transzfer szolgáltatásként hirdető személyszállítók kiszűrése érdekében indítottak.

A hivatal csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az internetes oldalakon hirdetett reptéri transzfer szolgáltatások ellenőrzésére indított akció eredményeként a kormányhivatal összesen 2,2 millió forint közigazgatási bírságot szabott ki, és két személygépkocsi rendszámát vonta be.

Az előzetes kockázatfeltárás és elemzés alapján súlyos szabálytalanságokat állapítottak meg: diszpécserszolgálati engedély hiánya miatt két esetben, személytaxi tevékenységi engedélyek hiánya miatt ugyancsak két esetben, a járművezetőt érintő vezetői igazolvány hiánya miatt szintén két esetben szabott ki bírságot a kormányhivatal. Emellett a megfelelő engedélyekkel nem rendelkező járművek forgalmi rendszámát a helyszínen bevonták.

Közölték továbbá, hogy az engedély nélkül végzett szolgáltatások kiszűrése érdekében a jövőben is rendszeres ellenőrzéseket hajt végre a kormányhivatal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.