Turizmus

Elkezdődött a Meininger budapesti szállodájának építése

Az alapkőletétellel elkezdődtek a fiatal utazókra specializálódott Meininger szállodalánc budapesti szállodájának építése.

2016.11.27 21:30MTI

A kilencedik kerületben mintegy 5,5 milliárd forintból épül meg a 184 szobás új fővárosi hotel, amely 2018 második negyedévében nyílik - közölte a szállodalánc az MTI-vel.

A szállodalánc befektető partnere az építésben a Bedori Investment Kft., amely cég tulajdonosai magyar magánszemélyek. A projekt finanszírozását a magántőke befektetése mellett a Raiffeisen Bank biztosítja.

Az Egyesült Királyság, Németország, Belgium, Hollandia és Ausztria után az első budapesti szállodával Magyarország is csatlakozik a társaság nemzetközi hálózatához.

Közölték: a zöldmezős beruházással megépülő hotelt a Meininger nemzetközi szállodalánc üzemelteti majd húszéves bérleti konstrukció keretében.

Az újonnan épülő hotel 7500 négyzetméter alapterületen, hét emeletes lesz, a létesítmény alatt nagy befogadó képességű, közforgalmú mélygarázs épül. A parkolóház 4 emeleten, 140 szabad hellyel jelentősen csökkenti a környék parkolási problémáit, hiszen nem csak a szállóvendégek részére lesz nyitott a mélygarázs, de például a Központi Vásárcsarnok vásárlói is igénybe vehetik azt.

A szállodában a Meininger szobakínálati koncepciójának megfelelően a klasszikus kétágyas szobák mellett privát többágyas szobák és többágyas hálótermek is lesznek.

A Meininger a Holidaybreak Ltd. leányvállalata, amely egy európai oktatási és szabadidős utaztató csoport. A Holidaybreak Ltd. az Egyesült Királyság-beli Prometheon Holdings Ltd. leányvállalata, utóbbi pedig a Cox & Kings Ltd. csoport része, amelyet az angol és a luxemburgi tőzsdén is jegyeznek.

A Meininger korábbi közlésük szerint 16 hotelt működtet 10 európai városban, összesen 7025 ággyal. A cég tervei között szerepel, hogy minden kulcsfontosságú európai városban piacra lépjen a közeljövőben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.