Dízelbotrány

Leáll a dízellel a Volkswagen Amerikában

A Volkswagen azt tervezi, hogy végleg leáll a dízelüzemű autók eladásával az Egyesült Államokban.

2016.11.23 11:24MTI

Herbert Diess, a Volkswagen konszern VW márkaigazgatója a Handelsblatt című német lapnak azt mondta, hogy a jövőben már nem terveznek dízelüzemű autókat eladni amerikai piacon.

A lap ehhez hozzátette, hogy a Volkswagen tavaly kipattant dízelbotránya miatt a cég múlt év ősze óta szünetelteti a dízelüzemű autók értékesítését az Egyesült Államokban.

A legnagyobb európai autógyártót az amerikai környezetvédelmi ügynökség tavaly szeptemberben vádolta meg azzal, hogy olyan szoftvert telepített 482 ezer dízelüzemű járműbe, amely manipulálja a károsanyag-kibocsátás adatait.

A német cég elismerte hibáját, ami 14,7 milliárd dollárjába kerül. Ezt az összeget különböző jogcímeken kell kifizetnie az amerikai autótulajdonosokat képviselő ügyvédekkel és a szövetségi kormánnyal idén júniusban létrejött egyezség alapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.