Mezőgazdaság

Magyarország lesz a berlini Zöld Hét partnerországa

Magyarország 1972 óta vesz részt a Nemzetközi Zöld Héten.

2016.11.08 05:30MTI

Immár második alkalommal lesz Magyarország a Nemzetközi Zöld Hét (Grüne Woche) - a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vására - kizárólagos partnerországa Berlinben, 2017. január 20-29. között - közölte az Agrármarketing Centrum (AMC) hétfőn az MTI-vel.

Az erről szóló megállapodást november 7-én írta alá Lipcsey György, az AMC ügyvezető igazgatója és Lars Jarger, a szervező Messe Berlin képviselője.

Németország a legjelentősebb külkereskedelmi partnere Magyarországnak a mezőgazdaság és az élelmiszeripar területén. Ezért különösen fontos, hogy az Magyarország 2010 után ismét az esemény kiemelt résztvevője, díszvendége lehet.

Magyarország 1972 óta vesz részt a Nemzetközi Zöld Héten.

A mostani "Tiszta Forrásból" mottót viselő, mintegy 1700 négyzetméteren megvalósuló partnerországi részvétel a magyar kormány azon törekvésére helyezi a hangsúlyt, hogy a magyar élelmiszerek megbízható forrásból, minőségi alapanyagokból készülnek.

A partnerországi megjelenés fontos mérföldköve a nemrégiben elfogadott, Magyarország élelmiszeripari stratégiáját meghatározó Nemzeti Élelmiszergazdasági Programnak is.

A koncepció legfőbb célkitűzése, hogy 2050-re a magyar mezőgazdaság, az élelmiszer-feldolgozás és az agráriumhoz kapcsolódó valamennyi gazdasági szektor hozzáadott értéke a nemzetgazdaságon belül elérje a 25 százalékot, az agrárexport pedig a 20 milliárd eurót, tegyen ki, a főállású mezőgazdasági foglalkoztatottak száma pedig megközelítse a 750 ezret - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.