Munkaszünet

Elkezdődött az Eurowings légiutas-kísérőinek sztrájkja, budapesti járatokat is töröltek

A Lufthansa-csoport diszkont leányvállalatának csütörtökre tervezett több mint 500 járatából 380-at töröltek.

2016.10.27 11:49MTI

Elkezdődött a légiutas-kísérők egynapos sztrájkja csütörtökön az Eurowings német légitársaságánál, a munkabeszüntetés miatt több budapesti járatot is töröltek.

A Lufthansa-csoport diszkont leányvállalatának csütörtökre tervezett több mint 500 járatából 380-at töröltek, köztük a Budapest és Hamburg, Stuttgart, illetve Köln között közlekedő járatokat. A 24 órás sztrájk nagyjából 40 ezer utazót érint.

A munkabeszüntetést a légiutas-kísérők független szakszervezete (UFO) hirdette meg a bértárgyalások sikertelensége miatt. Az érdekképviselet egyik vezetője, Nicoley Baublies a ZDF országos köztelevíziónak elmondta, hogy újabb sztrájkot is szervezhetnek, ha a munkaadó hajthatatlan marad. Arról a sajtóhírről, hogy a Lufthansa 7 százalékos béremelést ajánl, azt mondta, hogy hozzájuk nem érkezett erről hivatalos ajánlat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.