Fejlesztés

Több mint kétmilliárd forintból fejleszt a FRIMO Hungary Kft-nél

A projekthez 693,6 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyertek

2016.10.23 02:30MTI

A móri FRIMO Hungary Kft. 2,059 milliárd forintot fektet be energia- és költséghatékony, innovatív megoldásokat tartalmazó gyártástechnológiák fejlesztésébe - közölte a cég az MTI-vel.

A projekthez 693,6 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyertek a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP). A fejlesztés keretében laborgépeket és tesztállomásokat építenek, hogy a vállalat tesztelni tudja a kifejlesztett technológiákat.

A FRIMO Hungary Kft. Tier1 és OEM státuszú autóipari vállalatok részére gyárt egyedi gépeket, berendezéseket és szerszámokat. A cég K+F+I tevékenységének keretében tűzte ki célul termék- és gyártási technológiák fejlesztését, új berendezések kifejlesztését.

A beruházás október 1-jén indult és várhatóan 2018. szeptember 30-án zárul. A fejlesztések révén a vállalat mind a 195, meglévő munkahelyét megőrzi és további 30 új munkahelyet is teremt.

A cég PU habosítási, mélyhúzási és hőformázási, valamint lökhárító lyukasztási-hegesztési gyártási technológiákat fog fejleszteni a móri telephelyen.

Valamennyi kutatási-fejlesztési tevékenység a gyártáshoz szükséges energiafelhasználás csökkentésére, a hatékonyság növelésére, új termelési eljárások kifejlesztésére, azok alkalmazásának bevezetésére irányul.

Stéger Tamás sajtóreferens az MTI-nek elmondta, hogy a Frimo 23 éve létesített gyáregységet Magyarországon. Kezdetben a német FRIMO-telephelyek részére - bérmunka keretében - gyártott gépeket, berendezéseket és szerszámokat, 4-5 éve azonban a csoporthoz nem tartozó vállalatokkal bővült a vevői köre. E partnerek részére komplex szolgáltatást nyújtanak a tervezéstől a gépek telepítéséig és üzembe helyezéséig.

Mára több világcégtől kaptak beszállítói státuszt. Legfontosabb partnereik között van a Plastic Omnium, a JCI cégcsoport és a Grupo Antolin.

A nyilvános cégadatok szerint a FRIMO Hungary Kft. a pályázat benyújtását megelőző évben, vagyis 2014-ben 5,34 milliárd, 2015-ben 6,33 milliárd forint árbevételt ért el. Üzemi eredménye 546 millió forintról 699 millióra nőtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.