Légi közlekedés

Átadták Budapesten a Lufthansa Technik repülőgépmérnöki központját

Az új budapesti központot német beruházásként hozták létre, a dolgozók a Boeing 737-eshez kapcsolódó mérnöki munkákat, műszaki diagnosztikai és karbantartási munkákat végeznek el, illetve itt elemzik és figyelik a hajtóművekből érkező adatokat.

2016.10.22 01:26MTI

Átadták Budapesten a Lufthansa Technik új repülőgépmérnöki központját, amelyben ötven, magasan képzett mérnök kap munkát. Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter azt hangsúlyozta, hogy a világ ipara és gazdasága új korszakba lép, amelyben a high-tech, a közlekedés automatizálása és a digitalizáció dominál.

Hozzátette, az új korszak egyik zászlóshajója a Lufthansa-csoport, amely világelső a saját iparágában. Megjegyezte azt is, azok az államok járhatnak élen az új korszakban, amelyek jó partnerséget alakítanak ki ezekkel a cégekkel, és azok az országok lehetnek sikeresek, amelyek a légiközlekedési iparral szorosan együttműködik.

Az új budapesti központot német beruházásként hozták létre, a dolgozók a Boeing 737-eshez kapcsolódó mérnöki munkákat, műszaki diagnosztikai és karbantartási munkákat végeznek el, illetve itt elemzik és figyelik a hajtóművekből érkező adatokat.

Thomas Stüger, a Lufthansa Technik igazgató tanácsának tagja azt hangsúlyozta, hogy a repülőgép-karbantartással foglalkozó, úgynevezett MRO szegmens folyamatosan bővül, és úttörő lépésnek nevezte, hogy Magyarországra hozták az egyik támogató területet.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója azt emelte ki, hogy a Lufthansa Technik 15 éve van Budapesten, és ezalatt megbízható partnere lett Magyarországnak, a repülőtérnek és a magyar légiközlekedésnek.

Meggyőződését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Lufthansa a legjobb döntést hozta, mert Magyarország a térség gazdasági fejlődésének motorja.

Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere felidézte, hogy először 2024-ben merült fel egy gazdaságfejlesztési klaszterben, hogy bővíteni kellene az MRO-szegmenst Budapesten, és két év alatt eljutottak a teljes megvalósításig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.