Közlekedés

Taxishiénákat bírságolt a Fővárosi Kormányhivatal

A hivatal szakemberei célellenőrzések keretében három próbautazást hajtottak végre, 2,5 millió lett a birságolás vége.

2016.10.21 16:06MTI

Diszpécserszolgálati és személytaxizásra vonatkozó engedélyek hiánya miatt összesen 2,5 millió forint közigazgatási bírságot szabott ki három sofőrre Budapest Főváros Kormányhivatala, miután a hivatal szakemberei célellenőrzések keretében három próbautazást hajtottak végre - közölte a kormányhivatal pénteken az MTI-vel.

Az ellenőrzések során mindegyik próbautazásnál szabálytalanságokat állapítottak meg, a jogszabályi előírások értelmében két járműnek bevonták a rendszámát és elvették a forgalmi engedélyét.

A közlemény szerint internetes oldalakon hirdetett személyszállító szolgáltatás miatt indították a vizsgálatokat.

Budapest Főváros Kormányhivatala a hatályos jogszabályoknak megfelelően az engedély nélkül, személygépjárművel végzett személyszállító szolgáltatás kiszűrésére a jövőben is rendszeres ellenőrzéseket tart majd - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.