Okostelefon

Samsung: Kérem, kapcsolja ki!

Úgy tűnik, hogy mindenkinek visszafizeti a Samsung a Galaxy Note7 árát. A cserekészülékekét is. A cég teljesen leállt a termékkel.

2016.10.11 08:50ma.hu

A Samsung amerikai oldalán már nem cseréről, hanem visszahívásról kommunikálnak.

Magyar idő szerint hétfőről keddre virradó éjszaka a Samsung ismét leállította a Galaxy Note7 típusú készüléke forgalmazását - szúrta ki a hvg.hu.

Mostanra frissült a cég amerikai oldala, amit eredetileg az első, szeptember eleji termékvisszahívás után nyitottak. Érdekesség, hogy az oldal (web)címében az elmúlt hetekben a csereprogramra utaló “exchange” kifejezés szerepelt, most már ismét a recall (“visszahívás”) van kiírva. A csereoldalra érkezőket is a visszahívósra terelik át.

A Samsung egyelőre csak az Egyesült Államokban tette közzé azt a tájékoztatást, ami szerint a Galaxy Note7-tulajdonosok (akármilyen verziójú telefonnal is rendelkeznek) azonnal kapcsolják ki a telefonjukat, majd két dolgot tehetnek. Az első opcióban az szerepel, hogy Galaxy S7 (edge) mobilra cserélhetik Note7 készüléküket, és a gyártó nem csak az árkülönbözetet téríti meg, hanem visszavásárolja a Note7-hez vett (az S7-tel használhatatlan) kiegészítőket is. Aki vállalja az eshetes cserét, annak egy 25 dollár értékű ajándékkártyát is adnak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.