Gáz

Aláírták a Török Áramlat folytatásáról szóló török-orosz megállapodást

Aláírta a Török Áramlat gázvezeték-projekt építésének folytatásáról szóló török-orosz kormányközi megállapodást Berat Albayrak török és Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter hétfőn Isztambulban.

2016.10.11 05:29MTI

A projekt munkálatait Moszkva azután állította le, hogy a török légierő tavaly november 24-én lelőtt egy orosz vadászbombázót a szíriai határnál.

Az egyezmény megkötését követően Vlagyimir Putyin orosz, valamint Recep Tayyip Erdogan török elnök közös sajtótájékoztatót tartott. Erdogan kiemelte: a személyes egyeztetés során értékelték a szíriai együttműködési lehetőségeket is.

Figyelemre méltó részlet, hogy a két államfő tanácskozásán Hulusi Akar török vezérkari főnök is részt vett.

Putyin bejelentette: az orosz kormány hétfőn határozott arról, hogy eltörli egyes török mezőgazdasági termékek behozatalának korlátozását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.