A globalizáció globális gondolkodást kíván

AIESEC: A fiatalok jelenthetik a megoldást?

Napjainkban a hazai vállalatok komoly kihívással kénytelenek szembenézni: hogyan tartsák fent rugalmasságukat, hogyan tudnak gyorsan reagálni a dinamikusan változó fogyasztói igényekre?

2008.11.27 08:04ma.hu

Hogyan fejlesszenek ki olyan innovációs képességeket, amelyek nem csak, hogy biztosítják a vállalat tartós fennmaradását és növekedését, de elegendő kezdőlökést adnak akár egy határon túli expanzió beindításához is? Hiszen nehezen vitatható, hogy a globalizáció globális gondolkodást kíván még azoktól is, akik nem szeretnének kimozdulni a hazai piacokról. És a globális gondolkodást a szervezetbe integrálni nem mindig egyszerű feladat.

Az AIESEC hat évtizedre visszanyúló története során országokon átívelő kapcsolati rendszerből egységes, nemzetközi szervezetté nőtte ki magát és éppen efféle problémákra kínál megoldást. Tagjai, akik jelenlegi és volt egyetemi hallgatók közül önkéntesen verbuválódnak, munkájuk során igyekeznek a mára 106 országban jelenlévő kapcsolati tőkét a gazdaság és társadalom javára fordítani, felelős vezetők képzésével és az emberi erőforrás kultúrák közötti folyamatos áramol tatásával.

A kölcsönös fejlődés jegyében partnereivel szakmai gyakornoki programokon keresztül közvetít fiatalos, képzett munkaerőt, hogy hozzájáruljon a kulturális diverzitás növeléséhez, és így a vállalat fejlődéséhez, rugalmasságához egyaránt. A hazai szervezet, amely maga is harminc éves múltra nyúlik vissza ugyanezeket a célokat igyekszik a magyar társadalom és vállalati világ keretein belül érvényesíteni, kiemelt figyelmet fordítva a magyar gazdaság általános helyzetének javítására és a jelenlegi világválsághoz hasonló jelenségek kezelésére.


A szervezet Budapesti Corvinus Egyetemen működő irodája a SOL Magyarország Alapítvánnyal karöltve a közeljövőben egynapos szakmai konferenciát szervez Kezünkbe vesszük a jövőt – Beszélgetésen át a közös cselekvésig címmel, ahol a résztvevők az AIESEC változatos profilú vállalati partnereivel és fiatal közgazdász hallgatókkal közösen World Café kereteken belül vitathatják meg a begyűrűző világválság várható következményeit és a hazai vállalati szektor kilábalási lehetőségeit.

A konferencia november 18-án 14 órai kezdettel kerül megrendezésre a Budapesti Corvinus Egyetem főépületének dísztermében, és a szervezők minden a téma iránt érdeklődőt szívesen látnak, legyen az a vállalati szektor képviselője, vagy egyszerű magánember. A rendezvényt Kalmár Péter a Manmore Consulting és a Flow csoport alapítója, szervezetfejlesztési tanácsadó és tréner nyitja meg. A bevezető gondolatok után három kérdéskör kerül kijelölésre, melyet a felek együttesen, kerekasztal beszélgetések során vitatnak meg.

A World Café dialógusokat Ruzsa Ágota a SOL Magyarország elnöke és csapata facilitálja. Az érdeklődők a rendezvényről bővebben tájékozódni és regisztrálni ezen a címen tudnak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.