Szabálytalan

A GVH 10 millió forint bírságot szabott ki a Sunfleurre megtévesztő reklámok miatt

Jogsértő módon, megalapozatlan gyógyító hatásokkal reklámozta a Sunfleur Kozmetikai Kft. a Medifleur márkacsaládba tartozó több, cukorbetegeknek ajánlott termékét 2014 októbere óta.

2016.08.31 12:38MTI

A versenyhivatal egyúttal eltiltotta a vállalkozást a jogsértő magatartás folytatásától.

Az indoklás szerint az eljárásban érintett termékek - lábkrém, testápolókrém, kímélő krémtusfürdő és sampon cukorbetegek részére - kozmetikumok, azokról megtévesztően hirdette a vállalkozás, hogy cukorbetegeknek ajánlott termékek, és alkalmasak a cukorbetegség tünetei közé tartozó bőrszárazság és annak szövődményei (sebes, repedezett, fekélyes bőr) megelőzésére és kezelésére. A GVH-nak küldött bizonyítékok tartalma nem felelt meg az ágazati szabályoknak.

A GVH a bírság kiszabásakor a kommunikációs költségekre alapozott. Súlyosító körülményként értékelte a hatóság egyebek mellett, hogy a jogsértő kereskedelmi gyakorlat sérülékeny fogyasztókat célzott meg, a jogsértő gyakorlat hosszabb ideig tartott és a szórólapon közzétett üzenet közvetlen és célzott volt - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.