133 millió forintos beruházás

Új posta épül Pilisvörösváron

A kétszintes, 522 négyzetméteres épület várhatóan az év végére lesz kész.

2016.08.29 15:23MTI

Mintegy 133 millió forint összegű beruházással épül új posta Pilisvörösváron, a kétszintes, 522 négyzetméteres épület várhatóan az év végére lesz kész - tájékoztatta a kivitelező Jánosik és Társai Kft. az MTI-t.

A közlemény szerint a kivitelezést meghívásos, tárgyalásos eljárás keretében nyerte el a társaság.

Mint írták, az önkormányzattal való megállapodás alapján a Puskin utca 8. szám alatti ingatlanon további parkolókat alakítanak ki úgy, hogy az épületig és azon belül is akadálymentes legyen a közlekedés.

A Magyar Posta tájékoztatása szerint a pilisvörösvárin kívül még egy új postát épít az idén, további hét épületnél jelentősebb, 125 ingatlan esetében részleges rekonstrukciót hajt végre.

A Magyar Posta már meglévő, több mint 1200 akadálymentesített posta hét új helyszínnel bővül, több mint 23 millió forint értékben. A vállalat 2013 óta csaknem 500 millió forintot fordított akadálymentesítésre - írták.

A posta éves szinten átlagosan több mint egymilliárd forintot költ új épületek létrehozására, rekonstrukcióra, energia megtartó beruházásokra - tájékoztatott az állami vállalat.

A Jánosik és Társai Kft. építőipari jellegű árbevétele a cég tájékoztatása szerint tavaly csaknem ötödével, 3 milliárd 996 millió forintra nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.