Fejlesztés

Tíz Bogányi-zongorát vásárolt a magyar állam

A vásárlás lebonyolítását a Budapesti Operettszínház kapta feladatul az Emmitől, és az intézmény a közbeszerzést a kormányhatározat alapján írta ki.

2016.08.27 06:26MTI

Tíz Bogányi-zongorát vásárolt összesen a magyar állam - olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyet az utóbbi napok sajtóértesüléseire reagálva adott ki az Emmi.

Tavaly kormányhatározatban döntött az állam tíz Bogányi-zongora megvásárlásáról - írták -, amelyeket magyar és külföldi közintézményekben fognak elhelyezni, így megismertetve a magyar hangszertalálmányt a hazai és a nemzetközi zenei élettel.

A vásárlás lebonyolítását a Budapesti Operettszínház kapta feladatul az Emmitől, és az intézmény a közbeszerzést a kormányhatározat alapján írta ki. "A kormányhatározat szerinti bruttó összeg megegyezik a kiírt közbeszerzés nettó összegével" - jelezték. Arról még egyeztetnek, hogy végül mely intézményekben használják majd a hangszereket.

A közleményben felidézték, hogy a Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész elképzelései alapján készült új magyar zongora tízéves fejlesztés eredménye, főbb újdonságai a legjobb zongoramárkákkal vetekedő zengő hangzás, a hangszernek a megszokottnál jóval hosszabb élettartamot biztosító kompozit ötvözet, a zongora mechanikáján végzett jelentős újítások és a modern dizájn. Funkcionális szempontból hangvetőként (hangterelőként) is működik, ami újdonság a hangszer történetében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.