Önkormányzat

Átadták a megújult Szép Juhászné utat a II. kerületben

Az utat kerékpáros futammal avatták fel, csaknem negyven lokálpatrióta biciklizett végig rajta az átadás előtt.

2016.08.24 14:12MTI

Átadták a budapesti Szép Juhászné utat, amelyet 300 millió forintból újított meg a II. kerületi önkormányzat.

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy célként tűzték ki, hogy az útépítés befejeződjön tanévkezdésre. Az erdőben kanyargó utat - amely a Budakeszi utat köti össze a Nagykovácsi úttal - az északi-budai közlekedés fontos szereplőjeként jellemezte. Hozzátette: tulajdonképpen az M0-ás út hiányzó szektorának tekinthető, ami az agglomerációs települések közötti forgalom helyszíne.

Az utat kerékpáros futammal avatták fel, csaknem negyven lokálpatrióta biciklizett végig rajta az átadás előtt.

A felújítást a polgármester azzal indokolta, hogy az út állapota korábban már a közlekedés biztonságát veszélyeztette. Az önkormányzat által finanszírozott beruházásban az út új burkolatot kapott, felújították a vízelvezető rendszert, kicserélték a szalagkorlátokat. Emellett - a biztonságosabb be- és kihajtás miatt - kiszélesítették a Budakeszi úti csomópontot.

Láng Zsolt arra is kitért, hogy a II. kerület az elmúlt tíz évben több, mint 5,5 milliárd forintot fordított beruházásokra, ebből 2,8 milliárd forintot 23 kilométernyi út és 16 kilométernyi járda megépítésére és további 123 milliót kerékpárutakra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.